فناوری پاور دلیوری یا فناروی شارژ سریع جدیدترین فناوری ساخته شده توسط شرکت کوالکام می باشد هدف از این فناوری دریافت انرژی برق و ارسال ان به سیستم های برقی مانند لپ تاپ ها، گوشی های همراه و غیره می باشد. اکنون فناوری شارژ سریع به قدری همگانی شده که استاندارد سرعت شارژ برای گوشی های موبایل 18 وات و برای انواع لپ تاپ ها تا 60 وات میباشد. این بدین معناست که گوشی های موجود در بازار با ظرفیت های مختلف شارژی که دارند با فناوری پاور دلیوری 18 وات در عرض یک ساع کاملا شارژ میشوند و هم چنین این فرایند در لپ تاپ های دارای فناوری پاور دلیوری 60 وات در حدود یک تا دو ساعت کاملا شارژ می شوند.
فناوری شارژ سریع یا پی دی
فناوری شارژ سریع یا پی دی در واقع درلوازم الکترونیکی مانند هابهای یواس بی و پاوربانک ها قرار دارند پاوربانک های حاوی پاور دلیوری قدرت شارژ کردن لپ تاپ ها و تبلت ها صفحه نمایش بزرگتر را دارند. لازم به ذکر است پاور دلیوری های موجود در بازار توان انتقال 240 ولت انرژی را دارند. در این فناوری جریان برق به صورت دوطرفه میباشد به این صورت که از یک طرف میتوان پاور بانک خود را شارژ کرد و از طرف دیگر از پاوربانک برای شارژ کردن گوشی همراه یا ساعت هوشمند و غیره همزمان استفاده کرد به عبارتی جریان برق در فناوری پاور دلیوری یا pd به صورت رفت و برگشت می باشد.
جدیدترین نوع این فناوری پاور دلیوری نسل سوم است که نهایت جریان خروجی آن 240 ولت می باشد. فناوری پاور دلیوری در هاب های یو اس بی بسیار قدرتمند بوده و می تواند تا 100 وات را پشتیبانی کند و در این حالت میتواند لپ تاپ ها و گوشی ها را با سرعت بیشتر شارژ کند و این فناوری استاندار ایمنی تری را دارد چون که شارژر و دستگاه در ارتباط با یکدیگرند و از طریق کابل شارژ بهینه ترین سرعت شارژ را برای خود اعمال می کنند. در این سیستم شارژ سریع از ولتاژهای پایین به ترتیب از 5 و 9 و 15 و 20 ولت پشتیبانی کرده و توان خروجی از انها را از نیم تا 100 اعمال میکند.
زمانی که دستگاه متصل به شارژ و شارژر هر دو به در تعامل باهم به یک سرعت شارژ مشترکی نداشته باشند در این حالت فناوری پاور دلیوری به پشتیبانی ازسرعت شارژ معمولی مانند 1.5 وات می پردازد. امروزه گوشی های موبایل برند سامسونگ سری اس. برند گوگل پیکسل و لپ تاپ ها و گوشی های برند اپل از فناوری پاور دلیوری یا شارژ سریع پی دی استفاده می کنند. فناوری پاور دلیوری تا به امروز دارای سه نسل بوده اند.
نسل اول فناوری پاور دلیوری
نسل اول فناوری پاور دلیوری یا pd1 بسیار ساده بوده و شش حالت دارد و توان های مختلف شارژ را پشتیبانی می کند شش حالت نسل اول پاور دلیوری به این صورت است: حالت اول : 10 وات به صورت 5 ولت و 2 آمپر . حالت دوم: 18 وات به صورت 12 ولت و 1.5 امپر . حالت سوم : 36 وات به صورت 12 ولت و 3 امپر حالت چهارم : 60 وات به صورت 12 ولت و 5 امپر . حالت پنجم : 60 وات به صورت 20 ولت و 3 امپر . حالت ششم : 100 وات به صورت 20 ولت و 5 امپر. معنای نسل اول پاور دلیوری این است که اگر چه دارای توان های مختلف خروجی است اما نمی تواند محصولات زیادی را پشتیبانی کند.
نسل دوم و سوم پاور دلیوری
نسل دوم وسوم پاور دلیوری انعطاف پذیری بیشتری را داشته و در پوشش گسترده تری برای انواع توان ها و ولتاژ های خروجی توسعه داده شده اند. روند کار در نسل دوم و سوم فناوری پاور دلیوری به این صورت است که میزان ولتاژ را ثابت نگه می دارند و انواع دستگاه ها به هر نوع شدت جریانی را شارژ می کنند. نسل سوم پاور دلیوری علاوه بر پوشش گسترده تر دارای ویژگی های برتری چون ایمنی تقویت شده و سنجش شرایط باتری را دارد.
نسل سوم پاور دلیوری جایگزین فست شارژهای شرکت کوالکام هستند این نسل تا 100 وات را پشتیبانی کرده و مناسب برای شارژ های بالا مانند لپ تاپ ها هستند و توان های 5 و 7 و 15 و 27 و 45 وات را ساپورت می کند.
در نتیجه پاور دلیور های با سرعت کمتر مناسب برای دستگاه هایی هستند که ظرفیت باتری بالای دارند ولی فست شارژ ها برای باتری های که ولتاژ و ظرفیت پایین دارند مانند گوشی های همراه مناسب هستند.
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.