آی سی تغذیه چیست چه نقشی در گوشی دارد؟

آی سی تغذیه چیست چه نقشی در گوشی دارد؟

 

در ساختار تمام وسایل های الکتریکی یک قطعه به نام مادر برد وجود دارد که تمام اجزای یک دستگاه روی آن نصب شده و با کانکتر های مسی بهم متصل شده اند یکی از این قطعات مهم در مادر برد آی سی میباشد. همه ی لوازم برقی مانند گوشی، تلویزیون، لپ تاپ، یخچال و غیره دارای قطعه آی مهم به نام آی سی هستند که در انواع ساده و پیچیده در آنها تعبیه شده است.

در موبایل های همراه نسل قدیم که از امکانات کمتری برخوردار بودند، ای سی تغذیه دی این مدل های پایین گوشی بیشتر نقش تقویت کننده انتن دهی و شارژ کردن گوشی را برعهده داشته است. آی سی های گوشی ارتباط بین قطعاتی مانند خازن، دیود ،مقاومت، ترانزیستور چه بصورت برد چاپی یا برد سیمی که به هم متصل شده باشند، همواره کنترل میکند.

نقش آی سی تغذیه

آی سی تغذیه یکی از مهمترین سخت افزار داخل گوشی میباشد که نقش بسیار مهمی در تامین شارژ باتری گوشی ایفا میکند. از مهمترین عملکردهای ای سی تغذیه به کنترل درایوهای نور پشت صفحه گوشی میتوان اشاره کرد.

از دیگر نقش های ای سی کنترل کلیدهای ولوم ،کنترل دمای سی یو پی گوشی ،تامین انرژی دوربین، تامین انرژی باتری ،کنترل و هدایت کردن ان تی سی. تامین انرژی دکمه پاور ، تامین انرژی دکمه سایلنت دربرخی از گوشی ها میباشد. بخش ساختاری ای سی تغذیه  گوشی یک قطعه با سه یا چهار پین میباشد و با باتری گوشی ارتباط مستقیمی دارد. ساختار فنی ای سی به گونه ای است که مجموعه ای از مدارهای الکتریکی در اندازه های بسیار کوچک از مواد نیمه رسانا ساخته شده اند.

نقش بسیار مهم ای سی تغذیه در تامین انرژی و عملکرد درست ای سی های دیگر درگوشی بسیار حیاتی ومهم میباشد. اگر انتن گوشی شما به صورت ناگهانی ازبین رفته علت ان اسیب دیدن ای سی بی سی باند میباشد و گوشی را درحالت بدون سرویس قرار میدهد . علت عملکرد نادرست ای سی بی سی باند در واقع خرابی ای سی تغذیه میباشد چون این ای سی در تغذیه ای سی بیسیباند ناتوان عمل کرده و در نتیجه انتن گوشی را با مشکل روبرو کرده است. ای سی تغذیه در عملکرد دوربین ها نیز موثر میباشد اگر بصورت ناگهانی دوربین گوشی همراه شما از کاربیفتد به علت اختلال ای سی تغذیه در رساندن شارژ برای ای سی دوربین میباشد. آی سی های داخل موبایل انواع مختلفی دارند در اینجا نام انها را ذکر کرده و به شرح ای سی تغذیه می پردازیم.

انواع ای سی های داخل  موبایل همراه :

  • ای سی هارد
  • ای سی تغذیه
  • ای سی سی لایت
  • ای سی صوتی
  • ای سی بیسباند
  • ای سی دوربین

اجزای آی سی تغذیه گوشی

آی سی تغذیه گوشی از ترکیب دستگاه های فعال کوچک و قطعات غیر فعال کوچک بصورت مدار یکپارچه اس ام دی میباشد قطعات فعال در ساختار ای سی شامل دیودها و ترانزیستورها و قطعات غیر فعال در ای سی شامل مقاومتها وخازن ها میباشد. همه ی این قطعات فعال وغیر فعال ای سی برروی یک بستر نازک از مواد نیمه رسانا که معمولا سیلیکون است قرار گرفته وحاصل این سیستم مداری یک تراشه یا ریز تراشه سبک وزن ویکپارچه ای است که اندازه ای ان فقط به چند سانتی متر مربع یا میلی متر مربع میرسد.

نحوه ی عملکرد ای سی تغذیه در گوشی به این صورت است ابتدا ولتاژ مورد نیاز برای عملکرد گوشی از طریق قطب مثبت باتری به مدار حفاظت شده ای سی وارد میشود و حال آی سی با گرفتن ولتاژ باتری انرژی قسمت های مختلف گوشی را تامین میکند. در واقع ای سی تلفن های همراه همه ی کارها ی داخل گوشی از جمله دریافت سیگنال و پردازش داده ها و ارسال این داده ها و سیگنال ها و تامین انرژی برق لازم برای تمام اجزای داخل گوشی را انجام میدهند، به همین دلیل به ای سی تغذیه مغز گوشی هم میگویند.

اهمیت IC تغذیه موبایل

ای سی تفذیه به دلیل اینکه در ارتباط مستقیم با جریان الکتریسته بوده و اجزای آن دارای ظرافت خاص بوده و احتمال اسیب دیدن انها بسیار زیاد است، و این می تواند بر عملکرد کل گوشی اثر گذار باشد، لذا باید در هنگام خرید گوشی از اصل بودن شارژر آن مطمئن شوید. اگر ای سی تغذیه گوشی همراه شما خراب شده باشد گوشی شما به خوبی شارژ نمیشود و یا اینکه هنگام استفاده از گوشی بطور ناگهانی بدون هیچ دلیلی خاموش میشود از علایم دیگر خراب شدن ای سی تغذیه این است که در هنگام شارژ شدن بصورت مداوم قطع وصل میگردد.

دلایل از کار افتادن ای سی تغذیه

عوامل زیادی باعث از کار افتادن ای سی تغذیه در گوشی میشوند. معیوب بودن اداپتور و یا اینکه اگر کانکتور ورودی گوشی معیوب باشد و یا سیم کابل اداپتور یا شارژر گوشی اسیب دیده باشد و هم چنین جریان متناوب برق براثر شوک به صورت ناگهانی افزایش یا کاهش ولتاژ داشته باشد باعث سوختن یا نیمه سوز شدن قطعه ای سی تغذیه در گوشی میشود. 

شارژر گوشی همراه که ارتباط مستقیم با قطعه ای سی تغذیه در ان را دارد باید اصل بوده و در هنگام استفاده از ان برای شارژ کردن گوشی باید سیم ان به درستی به محل ورودی برق متصل شده لذا در هنگام جدا کردن از پریز برق از کشیدن سیم به جای نگه داشتن دو شاخه خود داری کرد.

تعویض ای سی تغذیه گوشی

در صورت خراب شدن آی سی شارژ، تعویض ای سی تغذیه گوشی موبایل با توجه به حساس بودن بردهای ان باید توسط متخصص تعمیرات موبایل انجام گیرد. لازم به ذکر است که طبقه بندی  ای سی های  گوشی همراه  را میتوان بر اساس  اندازه و نحوه ساختار انها به صورت ای سی های موازی و ای سی های سری رده بندی کرد. 

ارسال دیدگاه

1 دیدگاه

  1. ? mobile 306 گفت :

    عالی